QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

25 серпня – День шахтаря

Традиційно, в останню неділю серпня, відзначається День шахтаря.

В місті Олександрія значний розвиток буровугільної промисловості  відбувався в 50-80 роки ХХ століття, активно будували вугільні шахти, розрізи і підприємства з переробки бурого вугілля – брикетні фабрики «Байдаківська», «Димитрівська», теплоелектроцентралі №1-2 і №3, що зумовило створення могутнього комплексу з видобутку і переробки бурого вугілля.

У 1970–1990 роки будували нові вугледобувні підприємства, шахти: «Верболозівська», «Світлопільська», «Ведмежоярська», вуглерозрізи: «Бандурівський», «Морозівський», «Костянтинівський», «Протопопівський» та інші.

Буровугільний комбінат «Олександріявугілля» був бюджето-утворюючим підприємством для міста.

У буровугільній промисловості працювало понад 15 тисяч робітників, а взагалі майже 50% жителів міста були пов’язані з буровугільною галуззю.

За рахунок розвитку вугільної галузі розвивалося і місто: збудували житло, дитсадки, дороги, котельню для центральної частини міста, басейн та іншу соціальну інфраструктуру.

Щира подяка всім працівникам вугільної галузі за нелегку, самовіддану працю та вміння залишатися вірними шахтарським традиціям! Особливі слова вдячності ветеранам праці, які своєю працею розвивали місто та прославляли його на теренах країни і далеко поза її межами.

З нагоди Дня шахтаря Подяками міського голови відзначили 22 ветеранів гірничої промисловості:

Олександру Александрову, Олександра Богуцького, Олександру Бойко, Наталію Воловенко, Дмитра Ігнатенка, Марію Канунік, Юрія Кудіновича, Віктора Кузміщева, Юрія Кучеренка, Віктора Маменка, Володимира Митрофанова, Володимира Мостового, Євгена Орла, Михайла Павлова, Сергія Параду, Людмилу Привалову, Луасу Резниченко,
Миколу Самарцева, Сергія Сіренченка, Аллу Чирву, Володимира Швеця та Валентину Шевченко.

Бажаємо ветеранам-шахтарям міцного здоров’я, добра та родинного благополуччя, а головне – переможного миру!