QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Шановні олександрійці, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС!

Сьогодні виповнюється 35-та річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка визнана наймасштабнішою техногенною та екологічною катастрофою у світі.
У ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці з Олександрії брали участь півтори тисячі чоловік, серед яких військовослужбовці 51 вертолітного полку, особовий склад воєнізованої пожежної частини, спеціалісти георозвідувальної експедиції, лікарі, які ціною власного здоров’я боролися з радіаційною небезпекою.
Пройшло багато років, але ми досі згадуємо трагічні події, наслідки яких відчуваються і до цього часу.
Низько схиляємо голови перед олександрійцями, які врятували мільйони людських життів. Вшануймо пам’ять тих, кого уже немає поруч з нами.
Сьогодні в Олександрії проживає 1039 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 749 безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у 1986-1990 роках.
Від імені усіх олександрійців висловлюю глибоку вдячність вам, шановні ліквідатори, за героїчний подвиг, за врятовані життя! Зичу вам міцного здоров’я, довгих років життя, благополуччя та сімейної злагоди.

З повагою міський голова Сергій Кузьменко