QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Топонімічна комісія розглянула питання щодо завершення процесу декомунізації

21 вересня під головуванням Сергія Завалія відбулося засідання міської комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки.

На розгляд членів консультативно-дорадчого органу було внесено три питання.

Першим комісія розглянула та погодила календар знаменних і пам’ятних дат Олександрійської територіальної громади на 2023 рік. Документ із правками та доповненнями буде внесено на розгляд виконавчого комітету для остаточного затвердження.

Наступним члени комісії розглянули проєкт Концепції розвитку топоніміки. Присутні прийняли рішення відхилити розробку цього документу, оскільки сьогодні використовується діюче Положення про порядок найменування і перейменування елементів  міського середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті видатних осіб та подій.

Третім комісія розглянула питання про перейменування топонімів Олександрійської територіальної громади.

Присутні обговорили зміну найменувань 11 вулиць і 4 провулки Олександрії, які згідно із законодавством підпадають під декомунізацію. Крім цього, запропоновано декомунізувати одну вулицю та внести технічну правку в назву провулку села Марто-Іванівки.

Під час підбору нових назв топонімів комісією були враховані пропозиції від депутатів міської ради, голів квартальних комітетів, жителів громади, громадських організацій та виконавчих органів ради.

За результатами розгляду останнього питання комісія сформувала пропозиції стосовно нових назв вулиць і провулків, які для затвердження будуть внесені на засідання виконавчого комітету та сесію міської ради.