QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Адміністратори готуються самостійно приймати заявки громадян щодо призначення соціальних допомог

28 квітня для спеціалістів Олександрійського центру надання адміністративних послуг пройшло заняття, метою якого було навчити фахівців правильно приймати та оформлювати заявки громадян щодо соціальних допомог.
Із 60 послуг соціального характеру, які надає ЦНАП, 15 стосуються різних видів допомог. Мова йде про такі призначення, як допомога при народженні дитини, на дітей одиноким матерям, багатодітним сім’ям, соціальна допомога на догляд тощо.
Навчання організовано для адміністраторів ЦНАПу Олександрії, куди наразі входять і працівники віддалених робочих місць, зокрема, селища Олександрійського, сіл Головківки та Ізмайлівки. Адже останні з 1 травня поточного року вже самостійно прийматимуть та оброблятимуть заяви від мешканців відповідних населених пунктів. Тобто жителі зможуть оформлювати необхідні соціальні допомоги без звернення в управління соціального захисту міста Олександрії, що прискорить і оптимізує процес призначення соціальної допомоги.
Адміністратори віддалених робочих місць вже забезпечені всім необхідним для виконання своїх посадових обов’язків, їхня комп’ютерна база підключені до програми «Соціальна громада» – платформи, яка забезпечує прийом заяв та документів від громадян на призначення соціальних допомог, житлових субсидій, пільг за місцем їх проживання та передачу їх в електронному вигляді органам соціального захисту населення.
Аби зменшити навантаження на управління соцзахисту та мати можливість повноцінно надавати громадянам послуги соціального характеру, які з 1 березня цього року повністю перекладено на працівників ЦНАПу, у приміщенні міської ради тривають ремонтні роботи. По їх завершенню усі звернення громадян щодо призначення необхідних соціальних допомог опрацьовуватимуться у ЦНАПі м. Олександрія.