QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Архітектурно-містобудівна рада розглянула два проєкти

16 березня у малій залі відбулося робоче засідання архітектурно-містобудівної ради.
На розгляд було внесено питання розробки двох проєктів: «Детальний план території в районі Покровської площі в м.Олександрії Кіровоградської області» та «Детальний план території в районі вул. Міліцейської в м.Олександрії Кіровоградської області».
З даних питань доповів розробник проєктів, заслужений архітектор України Юрій Пенязь.
Першим проєктом передбачається будівництво церкви на площі Покровській, ініційоване Олександрійською єпархією УПЦ. На цьому місці існувала Покровська церква.
Архітектор ознайомив присутніх з плануванням території, ескізним проєктом церкви автора Олександра Кривка та поінформував про особливості розташування культової споруди, місця паркування транспорту тощо.
Другий проєкт полягає в уточненні планування території в районі вул.Міліцейської, яку планується використати під індивідуальну житлову забудову. Розробку цього проєкту ініціювало приватне підприємство «Дельта Плюс».
Архітектурно-містобудівна рада погодила розроблені детальні плани. У подальшому, згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідні проєкти будуть розглядатись на громадських слуханнях. Остаточні рішення із затвердження детальних планів будуть прийматись виконавчим комітетом та міською радою.