QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотечний тиждень, насичений подіями

Бібліотеки централізованої бібліотечної системи постійно пропонують олександрійцям різного віку дозвілля на будь-який смак, особливо у спекотливі літні дні.
Зокрема, щочетверга в центральній міській бібліотеці студія дизайну та краси «Креатив» проводить майстер-класи від бібліомайстринь та творчих містян. Останнього разу до бібліотеки завітали усі, хто виявив бажання власноруч розписати одяг. Під час майстер-класу присутні познайомилися з технікою малювання на тканині, навчилися переносити на неї шаблони і розписувати їх, а також дізналися, як правильно доглядати і прати одяг з ручним малюнком.
У бібліотеці для юнацтва вихованці Школи усного рахунку «Соробан» вчилися створювати креативну іграшку-антистрес «Смайлик» та прикрашали свої улюблені блокноти, альбоми в техніці «скрапбукінг».
У дитячому Інтернет-центрі на базі центральної міської бібліотеки для дітей юні любителі комп’ютерних ігор та програмування разом з бібліотекарями та роботом Робіком грали в ігри, читали й обговорювали цікаві книжки з програмування та кодування.
Минулого тижня і до квест-кімнати «Таємниця фараона» також завітали учасники. Проходили квест та намагалися вибратися з кімнати діти з матусями та двоє сміливих хлопчаків.
Окрім того, бібліотекарі Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи долучилися до вебінару «Сервіс графічного дизайну Canva для освітян і бібліотекарів: створюємо візуальний контент» від Харківського обласного відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація», Дистанційної Академії ВГ «Основа», Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Бібліотечні фахівці дуже часто у своїй професійній діяльності створюють різноманітні графічні матеріали, тож сервіс «Canva» – незамінний помічник, коли треба зробити листівки, афіші, реклами послуг тощо.
Також фахівці бібліотек Олександрійської ЦБС взяли участь у спеціалізованому вебінарі «Безпека в Інтернеті та не тільки» від компанії SUPPORT.UA та Української бібліотечної асоціації як бібліотеки-хаби цифрової освіти. Спілкування було дуже цікавим, потрібним, адже піднімалися питання, які є важливими в сучасному цифровому світі: яким чином і чому зламуються паролі для автентифікації користувачів; як створити надійний пароль; навіщо зловмисники крадуть наші персональні дані; як захистити свою банківську карту від шахраїв; як навчитися користуватися популярними сервісами та здійснювати безпечні купівлі онлайн в сучасних українських реаліях.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.223436742984294/223436369650998/