QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотечний тиждень: навчалися, спілкувалися, раділи за перемоги користувачів

Бібліотекарі Олександрійської ЦБС використовують кожну можливість, коли можна швидко, але впевнено отримати нові, корисні знання.
Найкращий і найсучасніший спосіб – стати учасником цікавого вебінару, семінару, конференції тощо. Незабаром річні звіти, пошуки ефективності роботи, тому дуже доречним був обласний вебінар за темою: «Державна статистична звітність бібліотек», запропонований 21 вересня фахівцями Кіровоградської обласної універсальної наукової бiблiотеки iм. Д.I. Чижевського.
22 вересня фахівці Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка провели семінар-практикум «Трансформація діяльності бібліотек у реаліях сьогодення».
Минулого тижня роботи активних читачок Джульєтти Оганесянц та Яніни Коваліцької – серед переможців обласного туру Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули» – 2021 та надіслані до Національної бібліотеки України для дітей для участі у другому турі. Джульєтта Оганесянц, студентка Олександрійського педагогічного коледжу ім. В.О.Сухомлинського, отримала перемогу за твір в номінації «Моя майбутня професія!» під назвою: «Ще така коротенька стежка, але моя…» (вікова категорія: 14-18 років). Твір Яніни Коваліцької, учениці Олександрійської гімназії ім. Т.Г.Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школи мистецтв» – серед переможців в номінації «Далі буде? Ні, «далі» – вже є!» (вікова категорія: 11-13 років).
Обласний етап Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули» – 2021 проходив із 2 червня по 15 вересня. На рівні нашої громади, крім названих, було відібрано ще 6 робіт в різних номінаціях: Катерини Глазкової в номінації «Знайомтеся – це ми!» (вікова категорія: 11-13 років), Іллі Мандебури та Дарини Подкур в номінації «Моя майбутня професія!» (вікова категорія: 14-18 років), Іллі Колтака в номінації «Безмежний світ моєї уяви» під назвою «Полум’я лотоса ніколи не втрачає своєї краси» у стилі темного фентезі (вікова категорія: 11-13 років), Ель Шабраві Бадріна в номінації «Так, я люблю Україну» (вікова категорія: 11-13 років) та Вікторії Жильцової в номінації «Природа – джерело натхнення та краси» (вікова категорія: 14-18 років).
Бібліотеки ЦБС продовжують урізноманітнювати дозвілля своїх користувачів, пропонуючи сучасні настільні ігри, краєзнавчі мандрівки, бібліотечно-бібліографічні заняття, розваги, психологічні тренінги з фахівцем та серйозні заходи до пам’ятних дат.
У бібліотеці для юнацтва молодші школярі Олександрійського колегіуму змагалися в захопливій та популярній у багатьох країнах світу грі «UNO».
Учні старшого шкільного віку Олександрійського колегіуму завітали до центральної міської бібліотеки для дітей, щоб взяти участь у бібліозануренні «Відкрий для себе рідне місто». Діти за допомогою QR кодів познайомилися з видатними пам’ятками нашого міста та дізналися багато цікавих фактів, переглянувши відео «Таємниці старого міста». Познайомилися з книгами про історію міста.
Фахівці бібліотеки-філії №10 завітали до учнів 6-Б класу ЗНЗ№10 та запропонували їм долучитися до «Довідкової агенції на традиційних та електронних носіях», щоб навчитися користуватися довідковими виданнями та вправно знаходити потрібну інформацію. Адже це книги, які допомагають знайти відповідь на безліч питань.
Вихованців дитсадка №25 розважали бібліотекарі філії №3 для дітей під час веселої забавлянки «В гості книга мандрувала».
Про неоціненний внесок партизан, який вони вклали у наближення Великої Перемоги над нацистами та їх союзниками дізнавалися користувачі бібліотеки-філії №3 – учні 4-х класів ЗНЗ №2, під час історичної сторінки «В роки війни вони були дітьми», присвяченої Дню партизанської слави. Пригадали імена юних підпільників нашого міста: Сашка Шакала та Мишка Олефіренка, які були сильними духом і відважними хлопцями, справжніми патріотами своєї Батьківщини.
Про те, як навчитися долати гнів, йшлося в бібліотеці для юнацтва під час однойменного психологічного тренінгу, який провела практичний психолог Олена Гаврилюк з вихованцями Ліцею інформаційних технологій та навчально-виховного комплексу №9. Тренінг відбувся в рамках проєкту соціальної дії «Карантин без стресу: психолог-time» за Програмою Британської ради «Активні громадяни» та був настільки продуктивним і сподобався учням, що після його завершення охочі учасники залишилися на індивідуальну співбесіду з психологом за власною ініціативою.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.267157618612206/267155051945796/