QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки міста продовжують свою роботу

Останній тиждень лютого для бібліотек Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи був багатий на події. На заняття гуртка з 3D-моделювання на базі 8 книгозбірень у різних мікрорайонах міста збиралися юні художники, щоб за допомогою новітніх технологій створювати мікро-шедеври для гарного настрою. Під час занять Робоклубу в 5 бібліотеках ЦБС малеча із захопленням вчилася конструювати та програмувати робота-сортувальника кольорів. А на базі Центральної міської бібліотеки для дітей пройшла віртуальна лялькова вистава «Казка про коронавірус».
Олександрійці старшого покоління навчалися оплачувати комунальні та інші види послуг за допомогою популярного онлайн-банкінгу Приват24. Заняття курсу «Електронні сервіси та послуги» традиційно проходило в центральній міській бібліотеці. Індивідуальні заняття «Смартфон для новачків» у цій же книгозбірні зібрали містян, які хочуть навчитися користуватися сенсорним телефоном та планшетом. Окрім того, слухачі Вищої народної школи та курсу «Основи комп’ютерної грамотності» у 8 бібліотеках міста вчилися встановлювати блокувальник реклами – додаток AdBlock та освоювали основні функції пошуку в соціальній мережі Facebook.
У рамках відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки працівники ЦБС стали активними учасниками обласного бібліотечного стріму, а також самі створили та провели ряд цікавих заходів для олександрійців, а саме: онлайн-вікторини, романтичний буктрейлер «Лісова пісня», відео у форматі інформаційного сафарі, відеоролик літературно-інформаційного та поетичного марафонів, вірші у кадрі, літературно-мистецькі замальовки та ін.
Цього тижня бібліотекарі Олександрійської міської централізованої системи також долучилися до першого тренінгу «Я в інформаційному світі» та отримали багато цікавої корисної різносторонньої інформації від журналіста Сергія Гриценка, який отримав ступінь магістра в міжнародній журналістиці в Університеті Сіті в Лондоні, та від Вікторії Романюк, заступниці головного редактора Stopfake.org, заступниці керівника Могилянської школи журналістики.
Знакова подія минулого тижня – презентація навчально-методичного посібника «Наш земляк Дмитро Чижевський – видатний вчений-енциклопедист, філософ та історик культури й науки». Нагадаємо, презентація книги під промовистою назвою «Чижевський. Мегазірка з Олександрії» відбулася 24 лютого в читальній залі центральної міської бібліотеки.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.140339481294021/140339194627383/