QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки міста завжди поруч

Вдало адаптувавшись до роботи в умовах періодичних карантинних обмежень, коли учні перебувають на дистанційній формі навчання, бібліотеки не полишають зв’язку зі своїми юними та дорослими користувачами.
Недільного ранку бібліотека-філія № 12 приймала наймолодших учасників гуртка «3D-моделювання», присвятивши заняття 190-річчю від дня народження Льюїса Керролла – англійського письменника-казкаря, автора всесвітньо відомої книжки «Пригоди Аліси в Країні Чудес».
Бібліотекарі філії № 10 завітали до дитячого садочка № 28 та залучили дітлахів до пізнавальних розваг «В гостях у рибки». Вихованцям старшої групи сподобалися пальчикові ігри-розмальовки, дидактичні ігри, читання вголос цікавинок про риб, які дали змогу зрозуміти головне: потрібно дуже відповідально ставитися до наших водоймищ та не забруднювати їх.
Бібліотечні фахівці центральної міської бібліотеки для дітей продовжили випуски своєї щомісячної віртуальної рубрики «Новинки від фіксиків» – улюблених мультиплікаційних героїв малечі. Цього разу випуск присвячено рекламі книги «Безпека для зайченят, дівчаток і хлопченят». У ній розкрито різноманітні ситуації, пов’язані з небезпекою для життя дітей, особливо в періоди, коли дитина сама вдома (на сайті Олександрійської централізованої бібліотечної системи: http://www.library.alexandriya.com ).
Цього ж дня центральна міська бібліотека для дітей приєдналася до святкування Всесвітнього дня читання вголос, започаткованого міжнародним освітнім проєктом «LitWorld» у рамках руху за грамотність. Бібліотекарі подарували своїм друзям-читачам радість спілкування з книгою, влаштувавши голосні читання «Книга збирає друзів».
Із нагоди 125-річчя від дня народження нашого земляка Євгена Маланюка – українського письменника, поета, публіциста, якого часто називали «імператором залізних строф», працівники бібліотеки для юнацтва долучилися до челенджу «125 читань Євгена Маланюка», ініційованого Кіровоградською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.Чижевського.
Бібліотекарі юнацької книгозбірні розмістили в популярній серед молоді соцмережі TikTok незвичне виконання поезії «Стилет чи стилос?» – у форматі репу (https://www.facebook.com/UnackaBibliotekaMOleksandria/videos/1089665655159883 ).
Приєдналися до творчого челенджу і фахівці центральної міської бібліотеки для дітей з поетичним твором Євгена Маланюка «Життя біжить необориме», розмістивши відео на сторінці ЦБС у фейсбуці: https://www.facebook.com/bibliotekagagarin/videos/322664219627628
Минулого тижня на базі центральної міської бібліотеки відбулося чергове заняття Вищої народної школи за напрямком «Основи комп’ютерної грамотності», присвячене дуже важливій темі: як створити власну електронну скриньку та успішно нею користуватися.
Також до центральної бібліотеки на майстер-клас «Ароматне серце з кавових зерен» завітали всі охочі. Під час заходу учасники створювали святковий сувенір-магніт у вигляді серця та по максимуму проявляли свою фантазію у декоруванні. Всі необхідні матеріали надала бібліотека.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.345405637454070/345402570787710/