QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Близько 70 тисяч послуг і понад 1 800 підопічних: результати роботи територіального центру за 2021 рік

Протягом 2021 року у відділеннях територіального центру перебувало на обслуговуванні 1854 громадянина. Це жителі громади, що опинилися у складній життєвій ситуації та не могли самостійно подолати негативний вплив обставин. Мова йде про людей похилого віку, з інвалідністю, невиліковними хворобами, бездомністю, втратою соціальних зв’язків, безробіттям, малозабезпеченістю. Відповідно до потреб їм надавалися різноманітні соціальні послуги: від допомоги вдома до послуг перукаря, прачки, швачки тощо.
Зокрема, у відділенні соціальної допомоги вдома протягом 2021 року перебувало на обслуговуванні 512 громадян, яким надано 50 153 основних послуг вдома.
На базі відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано 5 660 послуг для 643 людей.
За рахунок спонсорської допомоги 507 громадян отримали грошову та натуральну допомогу до свят: Великодня, з нагоди Дня річниці Чорнобильської трагедії, до Дня Перемоги, до Міжнародного дня людей з інвалідністю, до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.
У відділенні денного перебування на обслуговуванні знаходилося 699 громадян, яким надано 13 551 послугу.
У відділенні надавалися оздоровчо-профілактичні послуги, працював тренажерний зал, функціонували групи «Здоров’я» та клуби: тенісний, любителів шахів, шашок, доміно.
Із метою підтримання соціальної незалежності, відновлення знань, умінь, сприяння розвитку різнобічних інтересів, організації дозвілля та відпочинку при відділенні працював «Університет третього віку». Із початку навчального 2020-2021 років факультети відвідали 94 особи, які отримали 1 689 послуг.
Усі соціальні послуги в територіальному центрі надавалися відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» на безоплатній, платній та з урахуванням диференційованої плати основі, в залежності від доходу, який отримує особа/сім’я.
Більш детально із звітом територіального центру можна ознайомитися на сайті Олександрійської міської ради у категоріях: «Громадянам – Соціальні об’єкти – Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Олександрія».