QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Депутати підтримали пропозицію Сергія Кузьменка збільшити фінансову підтримку силам оборони

Збільшити видатки на фінансову підтримку сил оборони – таку пропозицію Сергій Кузьменко вніс на розгляд депутатів 13 лютого на сесії міської ради.

Під час обговорення розподілу бюджетних коштів очільник громади повідомив: «Нещодавно зустрічався з командиром Олександрійського батальйону територіальної оборони, підполковником Сергієм Бережним та депутатом міської ради Андрієм Мамалатом.  Обговорювали  ситуацію, яка склалася в наших хлопців на місці військової служби, обговорили їхні питання, проблеми, завдання. Наразі є така  необхідність знайти ще трохи фінансових можливостей, щоб допомогти захисникам  із матеріально-технічним забезпеченням, яке вони потребують саме сьогодні».

Тож Сергій Кузьменко запропонував перенаправити 1,1 млн грн, заплановані для громадських організацій, на фінансову підтримку бійців тероборони, які виконують бойові завдання на передовій.

«Протягом кількох років виділяли певні кошти, щоб підтримати громадський простір нашого міста і дати можливість громадським організаціям бути активними. Це хороша справа, але коли є спокійне мирне життя. Зараз, коли в нашій країні практично рік йде війна, кошти платників податків нашого міста мають направлятися, в першу чергу, на оборонні заходи та нагальні потреби життєдіяльності громади. А до питань підтримки громадських організацій ми обов’язково повернемось після закінчення війни», – підсумував міський голова.

Депутати підтримали відповідну пропозицію і під час коригування бюджету схвалили рішення щодо виділення додаткових коштів на оборону.