QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Депутати скоригували бюджет та розглянули поточні питання громади

30 березня відбулася чергова 30-та сесія Олександрійської міської ради VIII  скликання. На розгляд депутатів було внесено ряд поточних питань життєдіяльності громади.

Першочергово присутні внесли зміни до місцевого бюджету на поточний рік. Збільшено доходи і видатки на суму 36,5 млн грн за рахунок надходження 6,5 млн грн додаткової державної дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування та 30 млн грн з обласного бюджету – на забезпечення будівництва і ремонту автомобільних доріг. Збільшено видатки на суму 2,7 млн грн за рахунок вільних залишків, що склалися станом на 1 січня 2023 року. Також здійснено внутрішній перерозподіл видатків між головними розпорядниками бюджету.

Із державної дотації 5,4 млн грн направлено на сплату за теплопостачання для закладів освіти; 1 млн грн спрямовано на забезпечення безкоштовного медогляду вихованців ДЮСШ №2, клубів і секцій.

Субвенція обласного бюджету буде направлена на капітальний ремонт доріг, перелік яких затверджений обласною військовою адміністрацією.

Кошти вільного залишку направлено  на вирішення нагальних питань. Серед них: облаштування майданчика для встановлення генератора у центральній міській лікарні; розробка проєктно-кошторисної документації для санації будівлі мультипрофільного ліцею; упорядкування кладовищ; поточний ремонт доріг; розробка документації із облаштування автомобільної розв’язки перехрестя пр. Соборного і вулиці Івана Мазепи; підтримка організацій, які опікуються людьми з особливими потребами та ін.

Присутні затвердили оновлений перелік адміністративних послуг, що надаються в Олександрійському ЦНАПі. На сьогодні центр адмінпослуг пропонує громадянам 484 послуги. Зокрема, розширено спектр соціальних послуг, оформлення документації дозвільного характеру, послуг з оформлення паспортних документів і реєстрації місця проживання.

На пленарному засіданні було ухвалено рішення з ряду земельних питань. Серед них надання ділянок у тимчасове користування, оренда землі, відновлення меж земельних ділянок, зміна цільового призначення, поділ ділянок тощо.

Також присутні заслухали інформацію про звіти старост Олександрійської міської ради, депутатів міської ради за 2022 рік, виконання депутатських запитів і звернень та стан виконання міських програм за ІІ півріччя 2022 року.