QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Депутати виділили кошти на заходи з територіальної оборони

15 лютого відбулася позачергова сесія Олександрійської міської ради. На порядку денному стояло питання внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку та коригування місцевого бюджету.
Нагальність проведення сесії пов’язана з необхідністю фінансування заходів територіальної оборони, на які з місцевого бюджету буде спрямовано 600 тис. грн. із резервного фонду.
«Переконаний, що в країні все буде добре, адже основним гарантом нашої безпеки є Збройні Сили України. Вони виконують свої обов’язки. Наше завдання сьогодні цілком зрозуміло. Це підставити плече та надати їм підтримку. Для цього треба ухвалити рішення про співфінансування із місцевого бюджету батальйону територіальної оборони Олександрійського району», – прокоментував ситуацію міський голова Сергій Кузьменко.
Загалом, на першочергові потреби для комплектації батальйону буде виділено з різних громад району близько 1 млн 800 тис. грн. Навантаження Олександрійської громади – це 600 тис. грн.
Головою територіальної оборони в Олександрійському районі є голова районної державної адміністрації Ольга Коріненко, а командиром батальйону – Сергій Бережний.
Сили територіальної оборони, як окремий рід сил ЗС України створені 1 січня 2022 року на підставі Закону України «Про основи національного спротиву». До цього часу тероборона існувала у структурі Сухопутних військ та здійснювалась через військові комісаріати.
Також під час коригування збільшено доходи та видатки на суму 8 млн 900 тис. грн за рахунок надходження державної дотації. Кошти спрямують на оплату енергоносіїв для комунальних закладів соціальної сфери.