QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Для дітей провели автобусну екскурсію

Як працює громадський транспорт дізнавалися учні 3-Б класу гімназії «Сузір’я-19» під час екскурсії від комунального підприємства «Олександрійський транспорт». Цікава мандрівка центральними вулицями міста відбулася 7 травня.

Разом із керівником підприємства Олександром Коноваловим та вчителем Вірою Гавелею діти проїхалися громадським транспортом, дізналися про його роль та користь. Вони приміряли професійний одяг контролерів, почули історію створення автобусів та побачили інклюзивне обладнання й додаток моніторингу «DozoR City», який допомагає відстежувати рух автобусів по маршрутах.

Це вже третя екскурсія, яка проходить в рамках освітнього проєкту «Олександрія – місто мого серця». До цього діти побували в міському ЦНАПі та управлінні житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування.

Мета цього проєкту – допомогти їм краще зрозуміти внутрішні процеси життєдіяльності міста, поглибити уявлення про місцеве самоврядування та мотивувати бути частиною громади, сприяти формуванню свідомого містянина. Тобто по-іншому показати дітям місто, у якому вони живуть.

Після апробації проєкту з учнями гімназії «Сузір’я – 19», його планують впровадити і в інших школах Олександрійської громади.