QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Для керівників закладів освіти розроблений алгоритм дій, у разі виявлення COVID-19

З метою запобігання поширенню в освітніх закладах коронавірусної інфекції, начальник управління освіти, молоді та спорту міської ради В.Чернецька підписала наказ про затвердження алгоритму дій директорів, у разі виявлення лабораторно підтвердженого захворювання на COVID-19 в учасника освітнього процесу.
Відповідний документ містить чіткий інструктаж, яким передбачається інформування начальників управління освіти, міськміжрайонного відділу Кіровоградського обласного лабораторного центру та управління Держпродспоживслужби про хворих, контактних осіб тощо.
Також директори відповідають за проведення протиепідемічних обмежувальних заходів та дезінфекцію приміщень, про що подають інформацію до контролюючих органів.
Більш детально з алгоритмом дій можна ознайомитись далі

Алгоритм дій керівника закладу освіти, у разі виявлення лабораторно підтвердженого захворювання COVID-19 в учасника освітнього процесу

1) інформувати управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради:
– негайно в телефонному режимі начальника УОМС та інженера з охорони;
– повідомлення за підписом керівника закладу протягом доби в сканованому вигляді + список контактних осіб за формою, наданою Олександрійським міськміжрайонним відділом ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

2) інформувати Олександрійський міськміжрайонний відділ ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України»:
– повідомлення за підписом керівника закладу протягом доби в сканованому вигляді;
– список контактних осіб за формою, наданою Олександрійським міськміжрайонним відділом ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

3) інформувати Олександрійське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області:
– повідомлення за підписом керівника закладу протягом доби в сканованому вигляді;
– надати розпорядчий документ, який став підставою для переведення на дистанційну форму навчання або самоізоляцію учасників освітнього процесу.

В інформації (повідомленні) вказувати:
1. Який контингент захворів на коронавірусну інфекцію (працівник, учень) – ПІБ хворого, дата народження.
– останній день його перебування в закладі – дата.
– лікарняний з – дата.
– дата отримання повідомлення про захворювання – дата.
– кількість контактних осіб – кількість класів (груп,), учнів (вихованців), працівників.
2. Які обмежувальні протиепідемічні заходи вжиті в організованому колективі для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 – канікули, дистанційна форма навчання тощо, з якого по яке число.
3. Дата останньої перевірки з питань дотримання протиепідемічного режиму, вказати якою службою проводилось, наявність порушень – дата.
4. Здійснення дезінфекційних заходів у закладі (в т.ч. у кабінеті хворого) – вказати ким проводяться: власними силами закладу чи силами ОММРВ ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України», дата.

Окремо приготувати список контактних осіб (якщо 14-денний термін не пройшов з моменту останнього дня перебування хворого в закладі)