QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Для підприємців провели семінар з питань здійснення торгівлі

7 вересня у сесійній залі міської ради пройшов навчально-дискусійний семінар з питань здійснення торгівлі для фізичних осіб – підприємців.
У ньому взяли участь профільний заступник міського голови Юрій Шклярук, представники управління економіки міської ради, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та близько 60 запрошених підприємців.
На початку перед присутніми виступив Юрій Шклярук, який звернувся до підприємців з проханням у повному обсязі сплачувати акцизний податок на підакцизну групу товарів, а також звернути увагу на упорядкування та покіс трави на прилеглих до магазинів територій.
Перейшовши до розгляду питань семінару, начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Лілія Буднікова поінформувала присутніх про застосування і дотримання законодавства у сфері захисту прав споживачів та впровадження змін щодо державної мови, маркування продукції, видачі фіскальних чеків тощо.
З питання ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції виступив начальник відділу ринкового нагляду управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Сергій Горовой.
Начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Руслан Крайносвіт ознайомив підприємців з основними вимогами до безпечності харчової продукції та контролем її якості.
Головний спеціаліст сектору контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Юлія Янковська поінформувала про вимоги до розміщення і використання засобів реклами.
Також під час семінару виступила начальник податкової інспекції Яніна Нечипоренко, яка ознайомила підприємців з особливостями подання звітів та використанням електронних ключів.
Усі охочі мали можливість поставити питання фахівцям та отримати на них вичерпні відповіді.