QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До Олександрії приїхали зірки – Богдан Бенюк та наш земляк Сергій Сипливий

22 вересня до Олександрії приїхали відомі актори: народний артист України Богдан Бенюк та наш земляк, уродженець Олександрії Сергій Сипливий. Разом із Київським академічним драматичним театром на Подолі вони привезли до міста виставу «Сто тисяч» за однойменним твором Івана Карпенка-Карого.

У супроводі директора Олександрійського театру Юрія Біланюка актори прогулялися парком імені Тараса Шевченка та поспілкувалися з міським головою Сергієм Кузьменком. Очільник громади привітав відомих гостей і побажав їм легкої гри під час сьогоднішнього аншлагу.

Актори також завітали до Будинку футболу. Тут Сергія Сипливого привітали з 60-літнім ювілеєм, який він нещодавно відсвяткував, і подарували йому іменну футболку з пам’ятною датою.

Коментуючи свої враження від Олександрії після тривалої відсутності, Сергій Сипливий сказав: «Те, що я сьогодні побачив і те, що я пам’ятаю – це дві надзвичайні різниці. Усе змінилося. Олександрія розрослася, вона вражає. Але я пам’ятаю її, місце свого народження».

Богдан Бенюк відзначив унікальність нашого театру, додавши: «Те, що сталося в Олександрії з театром: який він зараз, його стан, як він красиво і любовно зроблений, як до нього приємно заходити – це неймовірно. Із Олександрії, фактично, почався лет багатьох акторів нашого українського театру, всіх кого ми називаємо корифеями. І це місце намолене. Ми теж будемо намагатися цю молитву продовжити, бо цей театр має свою атмосферу. От ми зараз тут і ми кайфуємо».

Біля театру шановних гостей зустрічали з хлібом-сіллю, після чого вони поклали квіти до пам’ятної дошки видатного українського актора і режисера Гната Юри.

Сьогодні провели і цікавий ритуал. За давньою традицією на кожній сцені має бути вбитий п’ятак «на щастя». Актори вірять, що це залучає до театрів хороші колективи, приваблює глядача і дарує популярність. Почесну місію вбити монету доручили Богдану Бенюку і Сергію Сипливому, які були приємно вражені дорученою роллю.

Після цього актори пішли готуватися до вистави, оскільки вже ввечері до зали збиреться чимало глядачів, які з нетерпінням чекають на комедію корифея українського театру Івана Карпенка-Карого “Сто тисяч”.