QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До Олександрії їдуть з різних регіонів, аби отримати сертифікат на знання державної мови

У центральній міській бібліотеці та в бібліотеці для юнацтва із дотриманням санітарних норм під час адаптивного карантину проходять іспитові сесії на знання державної мови.
Лише минулого тижня до пунктів проходження іспитів завітав 21 претендент з різних міст та сіл України: Жовтих Вод, П’ятихаток, Світловодська, Вільногірська, Синельникового, Кропивницького, Кривого Рогу, Дніпра, Олександрії, щоби скласти іспит на визначення рівня володіння державною мовою.
Випробування проходили швидко й без технічних збоїв. Учасники тестування продемонстрували високий рівень знань з першої (письмової) частини та очікують результатів з усної частини «Говоріння». Як тільки відповідь буде оцінено, претенденти зможуть переглянути загальний рівень володіння державною мовою на своїй особистій сторінці.
Нагадаємо, із 16 липня 2021 року вступили в дію нові норми Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відтепер особи, які зобов’язані володіти українською мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків (державні службовці, керівники закладів освіти всіх форм власності, іноземці, які мають намір набути українське громадянство), повинні складати іспити на визначення рівня володіння державною мовою і отримати відповідний сертифікат.