QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До уваги керівників підприємств та фізичних осіб – підприємців

В рамках виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік Держпраці за участі представників виконавчих органів ради з початку року проводиться національна інформаційно-роз’яснювальна кампанія про переваги задекларованої праці та ризики незадекларованої праці для працівників та роботодавців.
З 1 липня 2021 року розпочинають інспекційні компанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених інформаційних заходів.
Одним із основних напрямків роботи комісії з питань легалізації виплати заробітної плати і занятості населення є зниження рівня незадекларованої праці.
При виявленні робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і занятості населення порушення суб’єктом господарювання законодавства про працю буде повідомлено до управління Держпраці у Кіровоградській області відповідно до підпункту 5 пункту «а» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».