QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До уваги роботодавців та працівників!

З метою запобігання порушення трудового законодавства у період воєнного стану, робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення проводить активну інформаційно – роз’яснювальну роботу як з роботодавцями, так і з працівниками. Наголошуємо, що дотримання законодавства та недопущення порушень прав працівників – гарантія відсутності перевірок і штрафів в подальшому. Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, позбавляє бюджет коштів, необхідних для ЗСУ та підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії.

Незважаючи на той факт, що в умовах воєнного стану неможлива повноцінна наглядова діяльність за роботодавцями з боку держави, фахівці управління економіки продовжують виконувати свої посадові обов’язки. Завдяки інформаційно – роз’яснювальній роботі, проведеної робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, з початку 2023 року легалізовано 27 найманих працівників.

Робоча група і надалі продовжує здійснювати аналіз ринку праці, проводити превентивні заходи з роботодавцями, у тому числі через засоби масової інформації, щодо неприпустимості та можливих правових наслідків використання робочої сили з порушенням трудового законодавства в умовах воєнного стану.