QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Допомога від ГО “Десяте квітня” внутрішньо переміщеним людям


Починаючи з серпня 2022 року в приміщенні ЦНАПу Олександрійської міської ради Кіровоградської області здійснюється прийом внутрішньо переміщених людей юристом Громадської організації «Десяте квітня».
Дана організація реалізує програму УВКБ ООН в Україні, спрямовану на захист прав внутрішньо переміщених людей, а саме: надає правову, соціальну допомогу, психологічну підтримку, підтримку спільнот та адвокацію у напрямку захисту прав переселенців.За період співпраці було опрацьовано звернення внутрішньо переміщених осіб та надано допомогу з таких питань: призначення та  виплати допомоги на проживання, пенсії; встановлення фактів смерті осіб на окупованих територіях, територіях бойових дій;  фактів належності правовстановлюючих документів; з питань кредитних, трудових правовідносин; з сімейних питань (стягнення аліментів на неповнолітніх дітей та дітей, які продовжують навчання, розірвання шлюбу тощо); щодо пошуку та возз’єднання членів сімей, які втратили зв’язок внаслідок внутрішнього переміщення; питання відносно пошкодженого/знищеного майна, допомога у складанні заяв про вчинення кримінальних правопорушень; щодо надання міжнародної допомоги; відновлення втрачених документів тощо.
Нагадуємо, що юрист Громадської організації «Десяте квітня» веде прийом в приміщенні ЦНАПу Олександрійської міської ради щопонеділка з 9 до 12 години.
Громадська організація «Десяте квітня» розташована за адресою: м. Олександрія, площа Соборна, 10. Контактний телефон: 096 165 70 01 (з 09:00 год. до 18:00 год. з понеділка по п’ятницю).Також з понеділка до суботи, з 8:00 до 22:00, працює гаряча лінія організації, де можна отримати профільну консультацію або записатись на прийом в один із офісів організації.Номер телефонної гарячої лінії: 0800 33 28 58 / Гаряча лінія у Telegram: t.me/TTA_hotline_