QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Екологічна конференція відбулася в Олександрійській громаді

10 травня для десяти команд, які сформовані на базі шкіл Олександрійської громади, провели екологічну конференцію. Саме ці команди зі своїми кураторами беруть участь в екологічному проєкті «Сортуй сміття заради майбутнього!». Його мета –  підвищити екологічну свідомості серед учнів, стимулювати дітей та батьків сортувати сміття та зменшити його об’єм у шкільних приміщеннях.

Серед запрошених спікерів були заступниця міського голови Ірина Чемерис, лідерка екоруху Let’s do it Ukraine, співзасновниця міжнародного руху Let’s do it World та School Recycling World Юлія Мархель, керівниця інституційного напряму проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія» Юлія Свєженцева та керівниця благодійної організації «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» Любов Мороз.

Говорили про сортування сміття як один з елементів цивілізованого  способу життя, дізнавалися про економічну вигоду і заробіток для шкіл, вчилися дієвим підходам до розумного поводження з відходами, надихалися досвідом інших громад.

– Одна із основних тенденцій, яка існує в світі показує, що сучасна молодь – це люди, які дбають не лише про себе, а й про навколишній світ. Це дуже важливо і правильно. Наші сили теж направлені на це покоління, адже воно здатне не лише вчитися новому, а й вчити цьому своїх батьків і близьких, – сказала Ірина Чемерис.

Надалі школярі волонтеритимуть у своїх закладах, допомагатимуть іншим правильно сортувати сміття, пропагуватимуть екоповедінку.

Нагадаємо, в Олександрійській громаді триває екологічний конкурс серед шкіл. До другого етапу відібрали десять закладів, які змагаються за отримання сучасних контейнерів для сортування побутових відходів. Також акцент роблять на сталість проєкту, аби навіть по його завершенню у дітей залишилися навички та потреба у сортуванні відходів.

Конкурс втілюється благодійною організацією «БФ «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за підтримки Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».