QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Громадська організація отримала грант на проєкт «Школа соціального підприємництва в Олександрії»

Нещодавно громадська організація «ЦГА «Перемога» розробила проєкт «Школа соціального підприємництва в Олександрії». Він отримав підтримку в рамках конкурсу громадських ініціатив ГО «Десяте квітня» та УВКБ ООН.

7 жовтня у малій залі міської ради відбулася презентація проєкту, на яку були запрошені заступниця міського голови Ірина Чемерис, консультант по роботі зі спільнотами ГО «Десяте квітня» Анна Орловська, спікери, представники громадських організацій та учасники проєкту.

Заступниця міського голови Ірина Чемерис зазначила: «Приємно, що сьогодні багато громадських організацій розробляють корисні проєкти та подають заявки на конкурси. Кожний проєкт – це досвід і крок вперед. Школа соціального підприємництва – це дуже цікавий, актуальний проєкт, що допоможе місцевим жителям і людям, які переїхали до нашого міста, реалізувати свої підприємницькі ідеї». Ірина Чемерис подякувала громадським організаціям за те, що вони згуртовують людей навколо нових ініціатив та побажала їм подальших успіхів і досягнень.

Голова ГО «ЦГА «Перемога» Валентина Чугуєвець презентувала присутнім проєкт та ознайомила із його головними завданнями і очікуваним кінцевим результатом.

Головною метою школи соціального підприємництва є відбір вимушених переселенців, місцевих безробітних людей та надати їм практичне навчання, консультаційну та іншу допомогу для створення власних підприємств.

Проєкт передбачає навчання двох груп слухачів по 15 людей. З ними будуть проводитись теоретичні, практичні навчання, презентації бізнес-планів, що дасть можливість їм оволодіти необхідними знаннями і досвідом.
Також проєкт включає в себе розвиток шкільного соціального підприємництва. Тож з Ліцеєм №10 був підписаний Меморандум про співпрацю у даному напрямку.

Під час презентації перед присутніми в режимі онлайн витупила експертка проєкту, голова ГО «Стратегія майбутнього» Тетяна Котенко, яка розповіла про пошук інвесторів.

Про конкурс ініціатив, розробку бізнес-проєктів розповіла консультант ГО «Десяте квітня» Анна Орловська.

Із роботою фонду підтримки підприємництва учасників заходу ознайомила диреторка фонду Лариса Ревенець.

Наприкінці учасники презентації мали можливість поспілкуватися та отримати відповіді експертів щодо підготовки грантових заявок.