QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Громадським організаціям виділять кошти

18 березня відбулося засідання конкурсної комісії з розгляду пропозицій, розроблених інститутами громадянського суспільства соціальної спрямованості. Іншими словами, до міської ради звернулися громадські організації з проханням виділити кошти на реалізацію статутних завдань і соціальних проєктів та програм.
Спеціальна комісія, головою якої є керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Завалій, розглянула 22 заявки, на основі яких вирішила запропонувати виконавчому комітету та Олександрійській міській раді врахувати потреби у фінансуванні та надати грошову підтримку для реалізації запланованих проєктів.
Із 22 заявників фінансування отримають 14 громадських організацій. Іншим виділення коштів не погоджено з кількох причин. По-перше, у зв’язку з карантинними нормами обмежується проведення масових заходів та спортивних змагань, на фінансування яких організації прагнули отримати кошти. По-друге, законом не передбачені капітальні видатки на ремонти приміщень та купівлю оргтехніки, у яких зареєстровані інститути громадянського суспільства.
Таким чином, до переліку заявників, які отримають відповідні кошти з місцевого бюджету, увійшли: ГО «Патріотично-спортивний клуб «Захист», благодійна організація «Олександрійський благодійний фонд «Шлях до життя», Олександрійська міська громадська організація захисту тварин «Друг», ГО СК «Грація», Олександрійська міська організація ветеранів України, ГО «Асоціація інвалідів праці «Зірка надії», міське громадське об’єднання інвалідів дитинства, загального захворювання, інвалідів праці «Віра», благодійний центр соціальної допомоги та реабілітації «Джерело життя», громадська організація матерів дітей-інвалідів та інвалідів Олександрії «Серце матері», ГО «Дитячий фізкультурно-спортивний клуб «Школа розвідників», ГО «Олександрійська спілка захисників Вітчизни», ГО «Олександрійські воїни – інтернаціоналісти «Солдати в Афгані», Кіровоградська обласна організація УТОГ та ГО «Олександрійський молодіжний клуб туристів «Горизонт».
Фінанси для інститутів громадського суспільства, яким комісія вирішила надати кошти, будуть спрямовані на утримання приміщень та сплату за комунальні послуги, забезпечення виконання статутних завдань, інформаційно-просвітницькі заходи тощо.