QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Група взаємопідтримки для прийомних батьків і батьків-вихователів

Днями Олександрійський міський центр соціальних служб провів чергове засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків і батьків-вихователів на тему «Ресурсний стан. Техніки турботи про себе».
Заступник директора центру Оксана Критіна ознайомила присутніх з темою і метою зустрічі та зауважила, що виховання дітей – це нелегка щоденна праця, яка потребує багато знань, сил та енергії. Саме тому батькам-вихователям та прийомним батькам постійно надається соціальна підтримка як з метою запобігання їх емоційному вигоранню, так і з метою створення оптимальних умов для фізичного, психічного та соціального розвитку дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.
Запрошена психолог Олександрійського міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Аліса Тускаєва ознайомила всіх присутніх з такими поняттями, як «стрес», «емоційне вигорання», надала інформацію про стадії синдрому вигорання, фактори впливу на емоційне виснаження, симптоми, з яких складається синдром, методи гармонізації свого психофізичного стану. З прийомними батьками та батьками-вихователями було проведено діагностику емоційного вигорання на визначення ступеня схильності до стресу. Вони одержали практичні поради і стратегії боротьби із синдромом емоційного вигорання.
Під час зустрічі панувала доброзичлива й невимушена атмосфера. Батьки активно спілкувалися, обговорювали різноманітні проблемні ситуації, ділилися власним життєвим досвідом. У результаті проведеного заняття відбулося психоемоційне розвантаження прийомних батьків та батьків-вихователів. Із гарним настроєм та позитивними емоціями вони поверталися додому, щоб продовжувати дарувати любов і турботу своїм дітям.