QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Гурток робототехніки в бібліотеках запрошує

Бібліотеки Олександрійської централізованої бібліотечної системи долучають дітей нашої громади до занять з робототехніки, конструювання та програмування – пріоритетних напрямків розвитку у сучасному світі.

На базі трьох бібліотек функціонує  гурток «Основи робототехніки на платформі Arduino».

Arduino – це унікальний електронний конструктор, всесвітньо відома програма, яка використовується для отримання базових знань в області мікроелектроніки. За своєю суттю Arduino – це міні-комп’ютер, який дозволяє писати програми, а вже з їх допомогою успішно управляти різними електронними пристроями, починаючи від світлодіодних конструкцій, закінчуючи робототехнікою.

Конструювання програмованих пристроїв автоматики та робототехніки на основі платформи Arduino дає можливість вихованцям гуртка освоїти основні прийоми конструювання та програмування керованих електронних пристроїв і отримати необхідні знання та навички для подальшої самореалізації в галузі радіоелектронної інженерії, винахідництва, інформаційних технологій і програмування, творчо працювати у команді над реалізацією проєктів, навчитися представляти результати своєї діяльності в соціумі.

Цікаві та пізнавальні заняття гуртка «Основи робототехніки на платформі Arduino» відвідують діти віком від 10 до 14 років в наступних бібліотеках:

  • щопонеділка о 14:30 у бібліотеці-філії №10 (м-н Перемога, пров. Б. Білого, 6),
  • щовівторка о 15:00 в центральній бібліотеці (вул. Григорія Усика, 41),
  • щосереди о 14:00 в центральній міській бібліотеці для дітей (пр. Соборний, 102).