QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Хода вишиванок і церемонія підняття Державного Прапора України

23 серпня, напередодні Дня незалежності, українська спільнота вшановує головний символ країни – Державний Прапор України.
З нагоди цих визначних свят в Олександрії відбулось традиційне, яскраве дійство – урочиста хода вишиванок.
Міський голова Сергій Кузьменко разом зі своїми заступниками, секретарем міської ради, керуючим справами виконавчого комітету, депутатами, військовослужбовцями, керівниками і представниками різних закладів, установ, громадських організацій та жителями громади в національному одязі пройшли по проспекту Соборному до пам’ятника Т. Г. Шевченка.
Святкова колона у супроводі професійного духового оркестру «Ліра» урочисто пронесла містом великий синьо-жовтий стяг, як незгасний символ вільної, незалежної країни.
У сквері біля пам’ятника Тарасу Шевченку, який нещодавно був реконструйований, пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.
На початку ведучі згадали, що багато століть відбувалося формування нашого шляхетного Прапора – священного двоколору. Багато поколінь захисників української землі – нашої Вітчизни – проливали кров та клали на плаху історії свої голови за цей величний символ. Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу за свободу та незалежність нашої країни! Це – символ свободи і волі, віри та сили.
Зі словами привітання до присутніх звернувся депутат Кіровоградської обласної ради VIII скликання Сергій Коваленко, який зазначив, що патріотизм є однією с рис олександрійців, а День Державного Прапора і День незалежності є головними святами для кожного українця. «Нам захищати кордони, а всередині країни – розбудовувати право і свободу. Успішною буде наша країна і буде вона в ряді успішних європейських держав не лише географічно», – підкреслив Сергій Коваленко.
Після слів привітань командир військової частини №2269 Руслан Розенберг провів церемонію підняття Державного Прапора України під Гімн України у виконанні військового оркестру.
По завершенню заходу учасники поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.244693447525290/244691577525477/