QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Ірина Чемерис розповіла про вакцинацію в Олександрії

26 лютого заступник міського голови Ірина Чемерис поспілкувалася зі ЗМІ щодо ситуації із захворювання на COVID-19 в Олександрії та про першу хвилю вакцинації, на яку найближчим часом очікує наше місто.
Так, наразі кількість нових випадків прояву коронавірусної інфекції серед населення збільшується. Поміж хворих, які проходять лікування, перебуває і троє дітей. Тож профільний заступник закликала олександрійців не нехтувати карантинними обмеженнями й дотримуватися всіх протиепідеміологічних вимог.
Окрім того, Ірина Чемерис зазначила, що днями Кіровоградська область отримала понад 12 тисяч доз вакцин Oxford/Astrazeneca для імунізації від коронавірусної хвороби. Оскільки для вироблення імунітету, щеплення необхідно зробити двічі з інтервалом у 28 днів, то у першій хвилі вакцинуватися зможе 6 тис жителів області.
Відповідно до розроблених вимог, першочергове щеплення отримають працівники мобільних бригад з імунізації. Всього на область їх сформовано 10, де всі медпрацівники пройшли необхідне навчання.
Наступними на черзі будуть медики, які працюють у лікарнях із хворими на СOVID-19, та працівники й мешканці інтернатів та інших спеціалізованих закладів із догляду за літніми людьми. Сьогодні вакцинацію проходить обласна лікарня та Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни. Серед олександрійців, які підпадають під першу хвилю, бажання зробити імунізацію виявило 790 осіб. Половина із них – працівники закладів охорони здоров’я. Тож першими у місті вакцину отримають медики, які найбільше контактують із хворими на коронавірус, а також персонал та мешканці геріатричного пансіонату і психоневрологічного інтернату.
Допоки наші спеціалісти проходять необхідні навчання, імунізацію в місті проводитиме Знам’янська бригада. Початок старту вакцинації в Олександрії наразі невідомий.
На останок, Ірина Чемерис звернулася до олександрійців з проханням виважено ставитися до власного здоров’я. «Використовуйте засоби індивідуального захисту, не відвідуйте місця великого скупчення людей, дотримуйтеся соціальної дистанції, адже наше здоров’я – в наших руках» – підсумувала перший заступник.
Зазначимо, вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Сovishield. Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації, де на першому етапі щеплення будуть проводити мобільні бригади з імунізації, а на останньому – громадян вакцинуватимуть через мережу первинної медичної допомоги.
Більш детально про вакцинацію можна дізнатися на порталі vaccination.covid19.gov.ua.