QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Керівники закладів культури прозвітували про роботу в 2021 році

17 лютого на базі центральної міської бібліотеки ім.О.Пушкіна відбувся звіт управління культури і туризму міської ради про результати роботи у 2021 році.

Захід проходив у форматі круглого столу, в якому взяли участь профільна заступниця міського голови Ірина Чемерис, начальниця управління культури і туризму міської ради Ольга Переведенцева та директори закладів культури Олександрійської громади.
Звертаючись до присутніх, Ірина Чемерис подякувала керівникам і працівникам за гарну, плідну роботу протягом року, аби зробити культурне життя та дозвілля олександрійців більш різноманітним і змістовним.
Заступниця міського голови поінформувала, що цей бюджетний рік передбачається складним. Це пов’язано з тим, що значною мірою зросли тарифи на енергоносії для закладів бюджетної сфери. Тож, у першу чергу, кошти будуть спрямовуватись на захищені видатки. Зі свого боку, міська влада буде робити все можливе, щоб продовжувати покращувати матеріально-технічну базу галузі культури.
У свою чергу, Ольга Переведенцева подякувала міській владі за фінансування і вагому підтримку сфери культури.
У 2021 році мережа галузі культури розширилась і складається з 30 закладів, серед яких: 16 бібліотек; 7 клубних установ; 3 школи естетичного виховання (Олександрійська дитяча музична школа, дитяча музична школа «Перлина» селища Олександрійське та Олександрійська дитяча художня школа); міський музейний центр ім. Худякової А.Ф.»; міський інструментальний ансамбль «Мелодія»; міський духовий оркестр «Ліра» та КЗ «Палац урочистих подій».
Із квітня 2021 року розпочав роботу інформаційно-туристичний центр “Олександрія”, який займається створенням туристичного ресурсу, популяризацією Олександрійської громади, організовує екскурсії для ознайомлення з пам’ятками і культурною спадщиною, розробляє туристичні маршрути тощо.
У ході діалогу керівники закладів та установ у вигляді презентацій і виступів прозвітували про виконання намічених планів, здобутки, перемоги, презентували досвід застосування інновацій, використання електронних і цифрових ресурсів, а також озвучили потреби закладів у ремонтах і придбаннях та окреслили напрямки роботи на цей рік.
Захід відбувся у позитивній, невимушеній атмосфері, де кожен мав змогу висловити своє бачення розвитку сфери культури і туризму в нашому місті та обговорити ідеї.