QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комісія з попереднього розгляду матеріалів щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м. Олександрії» визначилася з кандидатурою

27 квітня секретар міської ради Вікторія Косяк провела перше засідання комісії міської ради по попередньому розгляду матеріалів щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м. Олександрії».
У ході зібрання присутні розглянули два подання на затвердження однієї кандидатури та Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Олександрії» у новій редакції. Обговоривши відповідні теми, члени комісії одноголосно підтримали питання порядку денного та вирішили внести на розгляд сесії міської ради проєкти рішень про присвоєння звання почесного громадянина і положення з новими правками.
Зауважимо, звання «Почесний громадянин міста Олександрії» рішенням міської ради, як правило, присвоюється один раз на рік та не більше, ніж одній особі. Звання можуть отримати тільки громадяни з числа уродженців та мешканців міста, які прожили в Олександрії не менше 20 років. Для висування кандидатури необхідне подання трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, міського голови, депутатських груп та фракцій міської ради, громадських організацій та ін.
Відповідно до вимого діючого Положення подання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Олександрії» до міської ради приймалися до 31 березня. Наразі комісія розглянула всі заявки і затвердила відповідні проєкти рішень. Нагородження відбудеться у переддень святкування річниці заснування міста, яка цьогоріч припадає на 30 травня.