QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комп’ютерна томографія стала безкоштовною для всіх охочих жителів Олександрійської громади

Під час засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Кузьменко озвучив гарну новину для жителів Олександрійської громади. Відтепер медична послуга комп’ютерної томографії для олександрійців стала безкоштовною.
«Послугою комп’ютерної томографії користується багато жителів нашої громади і ця послуга була платною. Однак ми ухвалили рішення і тепер для тих, хто перебуває на лікуванні в міській лікарні, ця послуга буде безкоштовною» – сказав Сергій Кузьменко.
Нагадаємо, із метою поліпшення якості медичного обслуговування населення та вчасного виявлення захворювань у 2020 році за кошти місцевого бюджету для комунального підприємства «Центральна міська лікарня» було придбано комп’ютерний томограф Supria 32, вартість якого сягала 15 млн 250 тис грн. У середньому щомісячно тут здійснюється 260 досліджень.
До цього рішення послуга була безкоштовною лише для стаціонарних хворих. Пацієнти амбулаторії сплачували від 100 до 600 грн в залежності від використання розчинів контрасту. Інші категорії населення, які не мали декларацій з лікарями та/або звернулися з власної ініціативи (без направлення) платили за КТ від 630 грн.
Кабінет комп’ютерної томографії знаходиться на першому поверсі чотириповерхової лікарні, навпроти реєстратури жіночої консультації.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.263745132286788/263744658953502/