QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Компенсація за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю: робота без бар’єрів

Роботодавець, який працевлаштовує людей з інвалідністю І та ІІ груп, може скористатися державною підтримкою і отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць – розповідають в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості.

Роботодавець може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перевищує 106 500 гривень – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи та до 71 000 гривень – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Роботодавець, який надає громадянам з інвалідністю роботу і дбає про належні умови праці для них може отримати компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Наразі є можливість подати заяву на отримання такої компенсації через портал Дія

Для цього необхідно зробити наступні кроки:

  • авторизуйтеся на порталі Дія за допомогою КЕП;
  • заповніть заяву: вкажіть дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпіть документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вкажіть IBAN свого рахунку;
  • підпишіть заяву КЕПом.

Після цього необхідно зачекати на рішення упродовж 10 робочих днів. Якщо воно позитивне – кошти надійдуть на рахунок протягом 5 робочих днів.