QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Конкурсна комісія погодила фінансування для громадських організацій

25 січня відбулося засідання конкурсної комісії з розгляду пропозицій, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Тобто, вивчалося питання надання фінансової допомоги для громадських організацій соціальної спрямованості на 2023 рік.

На розгляд комісії було представлено 14 заявок. Загальна сума коштів, які планується виділити для громадських організацій – 1,3  млн грн. Остаточне рішення з цього питання депутати ухвалять на  черговій сесії міської ради.

У зв’язку з воєнним станом, виділення коштів передбачається для підтримки тих організацій і фондів, які здійснюють благодійну та волонтерську діяльність.

До переліку заявників, які отримають фінансову підтримку з місцевого бюджету, увійшли: ГО «Асоціація інвалідів праці «Зірка надії», Кіровоградська обласна організація УТОГ, благодійна організація «Олександрійський благодійний фонд «Шлях до життя», ГО «Зоодопомога», благодійний центр соціальної допомоги та реабілітації «Джерело життя», міське громадське об’єднання інвалідів дитинства, загального захворювання, інвалідів праці «Віра», Олександрійська міська організація ветеранів України, Олександрійська міська організація Товариства Червоного Хреста України, Олександрійська міська громадська організація захисту тварин «Друг», ГО Центр громадських активностей «Перемога», Благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія»,  ГО «Матерів дітей-інвалідів та інвалідів Олександрії «Серце матері» та Благодійна організація «Благодійний фонд «Ангели допомоги».

Фінанси для інститутів громадянського суспільства, яким комісія вирішила надати кошти, будуть спрямовані на утримання приміщень і сплату за комунальні послуги, забезпечення виконання статутних завдань та реалізацію власних соціальних та гуманітарних проєктів.