QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання спланувала роботу на поточний рік

20 січня на базі музейного центру заступниця міського голови Ірина Чемерис провела перше у цьому році засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.
Присутні розглянули питання, що стосувалися підведення підсумків та проведення заходів за минулий рік, визначення пріоритетних напрямків роботи і затвердження плану заходів на 2022 рік, змін у складі координаційної ради та прийому заявок на премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України.
Члени координаційної ради заслухали звіти начальника управління освіти Олександра Авраменка та заступника начальника управління культури і туризму Наталії Волкової щодо виконання плану заходів з національно-патріотичного виховання.
Протягом року у закладах освіти проводились виховні години, відзначення пам’ятних дат і державних свят, організовувались тематичні виставки, спортивні змагання тощо.
У свою чергу, на базі Будинку дитячої та юнацької творчості серед вихованців проводиться військово-патріотична гра «Джура», у якій олександрійська команда посіла третє місце на Всеукраїнському рівні.
Колективи закладів культури у цьому напрямку проводять концертні програми, мітинги-реквієми, літературно-музичні композиції. Бібліотеки за минулий рік організували для читачів більше 200 заходів патріотичного спрямування, серед яких гра «Патріот», зустрічі з учасниками АТО/ООС та інші.
Музейний центр постійно проводить інформаційно-просвітницькі заходи та пропонує експозиції про історію Олександрійщини, України, а за останні роки – про воєнні події на Сході нашої держави під назвою «Герої XXI cтоліття».
Свої пропозиції до плану заходів на наступний рік внесли челни координаційної ради волонтерка Ірина Кабанова, ветеран полку «Азов» Віктор Іванченко та голова ГО «Захисники України – Олександрійщини» Олександр Михайлик.
Підвівши підсумки роботи за минулий рік, присутні визначили пріоритетні напрямки національно-патріотичного виховання на новий рік. Серед основних: утвердження національної свідомості молоді, вивчення і збереження історичної та культурної спадщини, військово-патріотичне виховання та розвиток волонтерства.
Після обговорення та внесення пропозицій, координаційна рада затвердила план заходів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді Олександрійської територіальної громади на 2022 рік.