QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

«Лікарі без кордонів» побували в Олександрії з гуманітарною місією

27 березня до Олександрії прибули представники незалежної міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів» на чолі з координатором проєкту Яном Дузом. Із гостями зустрілася заступниця міського голови Ірина Чемерис, яка в загальному розповіла їм про ситуацію в місті, турботи і потреби вимушених переселенців, зокрема і в місцях їх компактного проживання, та напрямки роботи місцевої влади, яка працює над забезпеченням цих людей продуктами харчування, речами першої необхідності, гігієною тощо.

Після зустрічі волонтери побували в одному із садочків, який залишається центром проживання переселенців. Тут тривають ремонтні роботи душових кімнат за підтримки їх організації, дізналися першочергові потреби для облаштування інших кімнат та обговорили деталі, необхідні для покращення умов проживання людей.

Разом з координатором проєкту приїхала команда фахівців, які відвідали й інші місця компактного проживання переселенців на базі дитячих садочків, вивчаючи потреби, поспілкувалися з людьми, що там мешкають, і за потреби надали їм психологічну підтримку.