QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Людям з інвалідністю надали безкоштовні послуги у терцентрі

2 грудня до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями у територіальному центрі відбувся День відкритих дверей.

Жителі, які прийшли до закладу, безкоштовно скористалися послугами перукаря, швачки, медсестри з лікувальної фізкультури, спеціаліста з точіння ножів та ножиць.

Також люди з інвалідністю мали можливість відвідати бібліотеку, тренажерний зал, кімнату духовності, а також взяти для себе необхідний одяг чи взуття з пункту прийому, що діє на базі терцентру.
На сьогодні на обслуговуванні у територіальному центру перебуває 1283 підопічних, із них 286 людей з інвалідністю.

В територіальному центрі діє три відділення: соціальної допомоги вдома, денного перебування та організації надання адресної натуральної і грошової допомоги, де можна отримати продукти харчування, одяг, взуття та інші предмети першої необхідності.

Також надаються перукарські послуги, прання білизни та одягу, пошиття та ремонт одягу, поточні ремонтні роботи, обробіток присадибної ділянки, покіс трави, рубання та розпилювання дров, прибирання житла тощо.

Працює служба «Соціального таксі», яка надає транспортні послуги особам з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та іншим маломобільним групам населення. Всього з початку року надано 363 послуги з перевезення отримали 75 громадян із інвалідністю. Також цією послугою користуються підопічні ГО «Віра»: 67 людей з інвалідністю отримали 207 транспортних послуг.

Особлива увага приділяється людям з інвалідністю, що знаходяться на постійному обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома. Соціальні працівники обслуговують вдома 133 підопічних з інвалідністю. Їм допомагають у веденні домашнього господарства, забезпечують продуктами харчування, медикаментами та іншими товарами першої необхідності, допомагають оплачувати рахунки, готувати їжу тощо.

У відділенні денного перебування громадяни мають змогу виміряти тиск, вагу тіла, скористуватися послугами магнітотерапії, отримати консультації щодо збереження здоров’я, відвідати бібліотеку та кімнату духовності. Сестра медична з лікувальної фізкультури проводить оздоровчі масажі та комплексні фізичні вправи лікувальної фізкультури.

З метою підтримання соціальної незалежності, відновлення знань, умінь, сприяння розвитку різнобічних інтересів, організації дозвілля та відпочинку підопічних, при відділенні денного перебування працює «Університет третього віку», в якому діє 7 факультетів та клуби дозвілля.