QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Мінсоцполітики розпочало пілотний проєкт «Працюй вільно» для допомоги у працевлаштуванні людей з інвалідністю

За даними Міністерства соціальної політики, сьогодні в Україні працює лише близько 600 тис. людей з інвалідністю працездатного віку. При цьому за отриманими даними працювати могло б більше, ніж 1,5 млн громадян відповідної категорії. Тобто, гарантоване право на працю для майже 60 % українців з обмеженими можливостями з різних причин залишається не реалізованим.
Поряд з цим моніторинг показує, що соціально відповідальний бізнес зацікавлений у працевлаштуванні людей з інвалідністю, але часто не знає, де їх шукати, як адаптувати умови роботи до потреб таких людей, як адаптувати їх навички до своїх вимог.
Тож Мінсоцполітики розробило проєкт «Працюй вільно», який покликаний вирішити проблему комплексно: на законодавчому рівні, на рівні комунікацій з роботодавцями, на рівні якісної освіти, яка має відповідати потребам ринку праці, та створення доступної інфраструктури.
Реалізовуватиметься він на базі спеціально створеного національного соціального порталу «Вільно», який стане комунікаційним майданчиком, де люди з інвалідністю зможуть знайти роботу за вподобанням, а роботодавці – проводити співбесіди в режимі онлайн, за потреби – із сурдоперекладом, та знаходити кваліфікованих працівників. Портал має три основних складові: навчання, працевлаштування, інтерактивна мапа доступності закладів та установ.
Також в рамках проєкту працюватимуть програми адаптації навичок кандидата до вимог роботодавця. Пройшовши короткий навчальний курс, людина отримає мінімальний обсяг знань, достатній для початку роботи на новому місці.
Проєкт «Працюй вільно» – спільна ініціатива Міністерства соціальної політики України, громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» за підтримки Ради Європи.