QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Мінсоцполітики розробляє нові стимули для працевлаштування людей з інвалідністю

У Міністерстві соціальної політики України зазначають, що діюче законодавство не дає достатньої мотивації роботодавцям працевлаштовувати людей з інвалідністю. Досвід успішних країн Європейського Союзу свідчить, що головним інструментом роботи в цьому напрямі має бути дієвий комплекс стимулюючих заходів для роботодавців.
Продовжуючи тему працевлаштування людей з інвалідністю, Міністерство розробляє нові стимули для працевлаштування людей з інвалідністю. Серед головних стимулів варто виокремити:
• оплачувані контракти з роботодавцями на навчання та стажування людей з інвалідністю на робочому місці;
• компенсація роботодавцю протягом двох років з моменту працевлаштування зарплати, податків та соціальних внесків, сплачених за працюючу людину з інвалідністю, у розмірі 50-100% фактичних витрат у залежності від ступеню інвалідності працівника;
• розвиток програми надомної праці людей з інвалідністю в інтересах бюджетних закладів.
Мінсоцполітики також розпочало підготовку програми «Рука допомоги» для осіб з інвалідністю, які хочуть заснувати власний бізнес. Держава запропонує цим людям пільгову безвідсоткову допомогу на закупівлю обладнання та матеріалів для ведення бізнесу строком на п’ять років, а повертати її вони зможуть за рахунок сплачених податків.