QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міська рада підписала Меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ

22 травня відбулася робоча зустріч міського голови Сергія Кузьменка та його заступниці Ірини Чемерис з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Також були запрошені керівники галузі освіти, медицини, культури, соціального захисту – усі, хто має партнерські стосунки з міжнародною організацією і отримував від них допомогу.

Говорили про дітей і їхні сім’ї, освітні втрати, соціальний захист, впровадження для них нових проєктів та послуг, які допоможуть підтримати родини та громаду в цілому.

За результатами зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю. Адже Олександрія стала пріоритетною громадою з впровадження проєктів відновлення для міжнародної організації.

– Завдяки нашим партнерам змогли не тільки зберегти ті послуги для дітей і їхніх сімей, які мали до війни, але й розвинути та примножити додаткові. Ця робота триватиме й надалі, – сказав Сергій Кузьменко.

Від початку повномасштабного вторгнення Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) постійно підтримував Олександрійську громаду. Враховуючи, що Олександрія прихистила близько 11 000 вимушено переміщених людей, ця допомога суттєво підтримала бюджету сферу.

Завдяки організації відкриті дитячі простори «Спільно» та «Спільно+», що працюють на базі бібліотек, а також молодіжний простір «Другий поверх». Тож, окрім робочого візиту, представники ООН (ЮНІСЕФ) також побували на цих локаціях з моніторинговою місією.