QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міська влада піднімає питання відновлення руху електропотягу «Олександрія-Помічна»

Враховуючи численні звернення жителів м.Олександрії щодо відсутності приміського електропоїзду «Олександрія-Помічна», який був відмінений у грудні минулого року на період дії карантину, підготовлено звернення щодо відновлення руху електрички.
За підписом міського голови Сергія Кузьменка листи направлені директору регіональної філії Одеської залізниці АТ «Укрзалізниця» Сергію Нікуліну, начальнику Знам’янської дирекції залізничних перевезень Володимиру Матвієнку, а також за підписом профільного заступника міського голови Юрія Шклярука – начальнику управління інфраструктури Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимиру Дмитренку, з метою забезпечення сталих приміських перевезень на залізничному транспорті.
Із текстом листа можна ознайомитись далі.

Директору регіональної філії
Одеської залізниці
АТ «Укрзалізниця»
Сергію НІКУЛІНУ

вул. Пантелеймонівська, 19,
м. Одеса, 65012

Шановний Сергію Сергійовичу!

До Олександрійської міської ради надходять численні звернення від мешканці м. Олександрії з приводу відсутності приміського електропотягу «Олександрія – Помічна».
За оперативною інформацією, наданою керівництвом залізничної станції «Олександрія», з метою запобігання поширенню на території Кіровоградській області гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом та у зв’язку з малим пасажиропотоком на період дії карантину, з 05 грудня 2020 року було відмінено рух приміського електропотягу № 6331 «Олександрія – Помічна».
На сьогоднішній день даний потяг виконує перевезення пасажирів, але по скороченому маршруту «Знам’янка Пас. – Помічна».
Крім того повідомляємо, що з метою компенсації витрат за пільгові перевезення з міського бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті в приміському сполученні на користь АТ «Укрзалізниця», у 2020 році сплачено згідно договору – 52763,30 грн.
Дані кошти сплачувались відповідно до п.7, розділу IV Бюджетного кодексу України виключно із застосуванням Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, виключно за мешканців м. Олександрії.
На 2021 рік на пільгові перевезення окремих категорій громадян на залізничному транспорті в приміському сполученні передбачено 90000,00 грн. згідно кошторису. Заборгованості не існує.
З метою належної організації та забезпечення сталих приміських пасажирських перевезень на залізничному транспорті, просимо Вас терміново розглянути можливість відновлення руху приміського електропотягу № 6331 «Олександрія – Помічна» зі станції «Олександрія».
Про результати розгляду даного листа повідомити Олександрійську міську раду в установлений законодавством термін.

З повагою, міський голова Сергій КУЗЬМЕНКО