QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міська влада попросила англійське місто Бат допомогти з генераторами

Міський голова Сергій Кузьменко разом із своєю заступницею Іриною Чемерис та радником Сергієм Осінським поспілкувався з представниками ради міста Бат (Англія) на чолі з їх лідером виконавчого комітету Кевіном Гаєм. Онлайн-зустріч відбулася сьогодні, 1 грудня.

На початку міський голова подякував за увагу до нашої громади і готовність їй допомогти у цей скрутний для українців час.

Також він розповів про нелегкі дні, які Олександрія пережила минулого тижня: про повну втрату електроживлення, зв’язку, води, опалення та інтернету, і ті виклики, які постали перед владою, аби швидко стабілізувати ситуацію.

«Наше становище дещо змінилися. Якщо раніше говорили про допомогу для переселенців, то сьогодні Олександрія має проблеми для всіх жителів, що спричинили варварські обстріли з боку російського агресора» – підсумував він.

Англійці, у свою чергу, висловили слова підтримки та співпереживання щодо нинішніх подій і запропонували допомогу у вигляді генераторів, якими влада планує обладнати додаткові пункти незламності, дитячі садочки, школи, лікарні тощо. Адже Така проблема виникла, у першу чергу, через неможливість придбати генератори з необхідними потужностями на вітчизняному ринку.

Співрозмовники також погодили подальші кроки взаємодії і домовилися тримати зв’язок, аби пришвидшити роботу в цьому напрямку.

Нагадаємо, Олександрійська громада підтримує партнерські стосунки з англійським містом Бат. У майбутньому планується укласти побратимські відносини між містами і налагодити більш тісну співпрацю в різних сферах культурного та економічного життя.