QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова Сергій Кузьменко підписав плани шефства над військовими підрозділами

5 січня у малій залі міської ради відбулася робоча зустріч міського голови Сергія Кузьменка з командиром військової частини 2269 Національної гвардії України Русланом Розенбергом, командиром окремого загону спеціального призначення Центрального територіального управління Національної гвардії України Іваном Реутом та військовим комісаром Олександром Балабухою.
На початку Сергій Кузьменко зазначив, що військовослужбовці є надзвичайно важливими для нашої держави, адже сьогодні, як ніколи, вони виконують функцію гаранта незалежності країни. У цей час військовим вкрай необхідна підтримка з боку суспільства.
Згідно з Указом Президента України 2016 року та розпорядженням голови ОДА, Олександрійська міська рада здійснює шефство над в/ч2269 та загоном спецпризначення, що дислокуються у нашому місті. Тому органи місцевого самоврядування не один рік поспіль допомагають частинам у питаннях покращення соціально-побутових умов для несення військової служби.
Присутні підвели підсумки шефської роботи у 2020 році. Командири військових частин та військовий комісар доповіли про виконані заходи та поділилися планами розвитку своїх підрозділів на новий рік.
«Ми готові активізувати проєкти, які через карантинні заходи не вдалося реалізувати минулого року, готові розширити співпрацю і переконаний в тому, що депутатський корпус схвалить збільшення фінансування у 2021 році на виконання програм підтримки військових частин», – підкреслив Сергій Кузьменко.
Після підписання відповідних документів міський голова вручив командирам плани шефства над військовими формуваннями на 2021 рік, а військовому комісару – програму «Призовник».
Основними напрямками шефської роботи на наступний рік визначено: вирішення питань, пов’язаних із задоволенням культурних, соціально-побутових потреб військовослужбовців, надання допомоги щодо вдосконалення матеріально-технічної бази військових частин, військово-патріотичне виховання молоді, підготовка допризовної молоді до захисту держави, військово-професійна орієнтація молоді тощо.
Згідно з планом шефства над військовою частиною №2269 передбачається виділення 200 тис. грн для здійснення ремонту класів для передпольотних вказівок та підготовки варти. В інтересах окремого загону спецпризначення планується виділити 117 тис. грн для будівництва тренувального майданчика. Військовому комісаріату виділятимуться кошти на перевезення призовників до обласного збірного пункту Кіровоградського обласного ТЦК та СП, витрати на проведення обстеження юнаків під час проведення приписки до призовної дільниці, медичний огляд юнаків тощо.
Наприкінці зустрічі Сергій Кузьменко подякував військовим за гідну службу, побажав їм доброго здоров’я, успішного виконання завдань, щоб наші бійці поверталися до своїх родин живими і здоровими, а Україні – мирного неба.