QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Молодь залучать до екопроєкту розумного поводження з відходами

Створити екологічні команди серед школярів і взяти участь в екопроєкті розумного поводження з відходами запропонувала керівниця благодійної організації «Благодійний фонд «Центр Допомоги Олександрія» Любов Мороз під час інформаційної зустрічі з директорами освітніх закладів. Зустріч відбулася 10 квітня в управлінні освіти.

Благодійна організація разом з міською радою отримали грант у розмірі 100 000 гривень на реалізацію екологічного проєкту. Його мета – підвищити екологічну свідомість школярів та молоді, залучити їх до активного сортування сміття та показати, що це прибутково для школи і можна заробляти кошти.

У рамках цього екопроєкту створять 10 команд.  Упродовж наступних двох місяців для них планується провести тренінги, екологічні ігри, онлайн-презентації тощо. Паралельно у школах організують місця, де всі охочі можуть приносити і сортувати сміття: папір, картон, пет-пляшки. Команди допомагатимуть у цьому.

По завершенню проєкту команда-переможець отримає сучасні сміттєві контейнери, які зможуть облаштувати на території рідної школи для подальшого сортування. Адже акцент робитимуть на сталість проєкту, аби в молоді залишилися навички та потреба у сортуванні відходів.

– Питання сортування сміття дуже актуальне і ми розуміємо, що воно потрібне. Дитяче шкільне середовище найбільш сприятливе для того, щоб посіяти правильні знання і навички, які дадуть необхідні плоди – розповіла Любов Мороз.

Екологічний грант залучили за допомогою партнерів – Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». 

Також у рамках цього проєкту в Олександрійській громаді проводиться інформаційно-комунікаційна кампанія «Живи в чистоті – будь свідомим олександрійцем». Отже, не тільки молодь, а й дорослі жителі громади долучяться до поширення практик розумного поводження з побутовими відходами.