QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

МОЗ затвердить перелік професій, яким обов’язково треба мати щеплення від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я затвердить чіткий перелік професій виробництв та організацій, робітники яких мають обов’язково щепитися від коронавірусної інфекції. До нього ввійдуть працівники закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівники місцевих державних адміністрацій. Відповідне протокольне рішення днями прийняли на засіданні Уряду.
Натомість у Міністерстві зазначають, що перші пріоритетні групи вже досягнули показників понад 80% вакцинованих. Це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Освітяни та держслужбовці наразі мають нижчий показник охоплення. Тож за доцільне прийнято жорстке рішення про обов’язкову вакцинацію працівників вищеназваних професій для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади.
Цей підхід узгоджується з чинним українським законодавством, зокрема зі статтею 12 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб». Також в квітні цього року Європейський суд із прав людини підтвердив, що обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.
Також нагадаємо, на черговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 23 вересня, міський голова Сергій Кузьменко повідомив присутніх, що керівництво міста вакцинувалося майже 100%. Відсоток вакцинованих освітян становить близько 60 %. Однак спостерігається позитивна тенденція по збільшенню охочих щепитися. Тож закриття освітніх закладів було відтерміновано до 4 жовтня, аби дати можливість працівникам відповідної галузі встигнути вакцинуватися.