QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Нове обладнання харчоблоку для переможців конкурсу

Під час міського форуму з харчування, який відбувся 21 лютого, прийнято рішення про створення творчих груп по розробці нового шкільного меню. Вони об’єднуватимуть працівників навчальних закладів, вчителів, медсестер, кухарів та батьків, що працюватимуть над розробкою оновленого меню для шкільних їдалень.
Аби залучити якомога більше батьків, управління освіти ініціювало конкурс на найкраще меню. Його переможці отримають від влади нове обладнання для харчоблоку своєї школи. Розроблене меню має відповідає сучасним нормам здорового харчування і задовольняти усіх учасників освітнього процесу.
«Мета конкурсу – не придумувати нові рецепти, а залучити до цього процесу батьків. Щоб вони вдома готували ті страви, які затвердять для шкільного меню. Щоб і діти куштували їх удома», – підкреслила заступниця міського голови, яка опікується питаннями освітньої галузі, Ірина Чемерис.
Конкурс стартував 21 лютого, і його перший етап триватиме до 15 березня. Після цього оргкомітет розгляне всі запропоновані меню і перевірить їх на відповідність до вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та рекомендаціям Міністерства охорони здоров’я.
2 квітня відбудеться фінал конкурсу, де допущені страви продегустує журі та визначить переможців.