QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Новини з бібліотек громади

Бібліотекарі продовжують активно мотивувати членів нашої громади до вивчення, навчання та спілкування українською мовою. Чергове заняття в рамках курсу Вищої народної школи «Українська мова без меж» на базі бібліотеки для юнацтва було присвячене боротьбі з такою мовною проблемою як суржик – негативному змішування слів двох різних мов.
Постійні відвідувачки курсу англійської мови «Speaking Club. Senior» в бібліотеці для юнацтва на занятті закріпили знання назв місяців та пір року та продовжили вивчення теми «My Family (Сім’я)».
У центральній міській бібліотеці продовжуються індивідуальні заняття в рамках курсу «Смартфон для новачків», а відвідувачі курсу «Будь медіграмотним» у бібліотеці для юнацтва з’ясовували як розпізнавати маніпуляції із заголовками та зображеннями. Також психологиня Ольга Нємова черговий свій тренінг присвятила дієвим способам безконфліктного спілкування.
У центральній міській бібліотеці завершився цикл майстер-класів до Великодніх свят для дорослих та дітей. На останньому занятті виготовляли ляльку-мотанку.
Працівники бібліотеки-філії № 3 для дітей запропонували дітворі під час заняття гуртка з «3D-моделювання» зробити вироби у вигляді великодніх яєць, пасхальних кроликів та курчат за допомогою 3D-ручки.
Успішно впроваджено в роботу бібліотек і онлайнові заходи, які дуже допомагають освітянам у проведенні виховних годин під час дистанційного навчання учнів.
Весело було і відвідувачам квест-кімнати «Таємниця фараона».
Етноекскурс «Українське диво», на який бібліотекарі філії № 10 запросили учнів 4-А класу ЗНЗ№ 10, був дуже цікавим та пізнавальним: дітей познайомили з технологіями оформлення Великодніх яєць, різновидами писанок, їх основними кольорами та значенням.
Завдяки бібліотекарям центральної міської бібліотеки учні ліцею інформаційних технологій мали змогу поспілкуватися з учасником ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Олександром Петренком на онлайн-платформі Zoom під час години-спогаду «Трагедія Чорнобиля – 1986».
А в центральній міській бібліотеці для дітей, крім щоденних лялькових вистав та майстер-класів, 22 квітня відбулося театралізоване свято, у ході якого кожна дитина отримала Великодню пасочку.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.392453729415927/392452626082704/