QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійська делегація побувала в Дніпрі

Днями делегація з Олександрії побувала в Дніпрі та відвідала декілька музеїв, які відносно недавно розпочали свою роботу або були реорганізовані й пройшли оновлення. Обрали конкретні культурні місця недарма, оскільки на меті поїздки було перейняти досвід колег по облаштуванню туристично-історичного простору, ознайомитися з покроковими етапами створення музейних центрів та налагодити співпрацю з фахівцями, які брали активну участь в організації та створенні закладів для різноцільової аудиторії.
Дана робота вмотивована тим, що на базі колишньої районної бібліотеки в Олександрії планується створити музейний центр Дмитра Чижевського – туристично привабливу локацію, яка стане майданчиком дискусій для людей, що цікавляться не тільки постаттю відомого славіста, а й історією міста.
У складі робочої групи були заступник міського голови Ірина Чемерис, начальник управління культури Ольга Переведенцева, директори КЗ «Палац урочистих подій» та інформаційно-туристичного центру «Олександрія», фахівці музейного центру. Окрім того, до участі в екскурсії був запрошений Валерій Жванко, директор культурно-освітнього центру «Толока», який паралельно виступає і консультантом у створенні майбутнього музейного простору.
Учасники делегації побували в Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», де приділили увагу особливостям побудови експозицій, використання мультимедійних технологій та арт-інсталяціям.
Наступним оглядовим майданчиком став Дніпропетровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького. Частина експозицій тут мобільна і змінюються за потребами часу та актуальністю. Учасники делегації цікавилися музейним фондом, його наповнюваністю та упорядкуванням.
Особливе враження на делегатів справив музей АТО, де до уваги відвідувачів представлені особистий одяг, речі, фото загиблих героїв, їх воєнні трофеї, понівечені авто та інші предмети з гарячих точок проведення воєнних дій. Головною кульмінацією тут став глядацький зал, де демонстрували документальний фільм про наших хлопців, які воюють на Сході України, перші дні та місяці антитерористичної операції, втрати України тощо.
Останньою локацією був Музей історії Дніпра, який розпочав свою роботу лише наприкінці 2020 року. Приміщення обладнане новинками техніки: тачскрінами, інтерактивними екранами і навіть голограмами. Його експозиції створювалися протягом останнього року, що також було цікаво побачити і проаналізувати. Адже олександрійцям теж доведеться від самого початку створювати та наповнювати музейний центр Дмитра Чижевського.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.203551588306143/203549411639694/