QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійська громада бере участь у конкурсі «Громада на всі 100»

Олександрійська громада долучилася до конкурсу «Громада на всі 100» у межах програми USAID «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE). Його мета – отримати грант для реалізації соціальної ініціативи, яка спрямована на покращення життя людей похилого віку та людей з інвалідністю.

Проєкт має назву «Навчальний простір для студентів Університету третього віку «Горизонт» і передбачає створення комфортних умов для навчання людей старшого віку, зокрема і маломобільних та вимушених переселенців. В його основі – безбар’єрний доступ до знань і відкриття нових можливостей через облаштування приміщення в терцентрі, його оснащення сучасним обладнанням. Це дозволить студентам удосконалювати свої навички, отримувати нові знання та проводити час з користю.

Особлива увага в проєкті приділена відкриттю нових факультетів.

На сьогодні в Університеті третього віку, що функціонує в територіальному центрі громади, навчається 235 студентів, з яких 198 – люди похилого віку, 28 – особи з інвалідністю, та 19 – внутрішньо переміщені люди.

Успішне впровадження проєкту сприятиме соціальній адаптації та інтеграції людей похилого віку, створюючи комфортні умови для навчання і розвитку. Проєкт стане платформою для самореалізації, позитивно вплине на загальний рівень згуртованості громади та сприятиме інтеграції різних соціальних груп, включаючи людей з інвалідністю та ВПО