QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійська громада на шляху до розумного сортування сміття

Про сміттєву кризу, новітні підходи до сортування відходів та впровадження культури сортування сміття у закладах освіти говорили під час засідання круглого столу в міській раді сьогодні, 19 березня.

Захід пройшов за участю заступниці міського голови Ірини Чемерис, управлінь освіти та житлово-комунального господарства, представниць Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку», голів ОСББ та квартальних комітетів, благодійної організації «Благодійний фонд Центр допомоги. Олександрія», громадської організації «Нова Дружківка» та преси.

Начальник управління ЖКГ Михайло Сулятицький розповів про поточну ситуацію із сортуванням та вивозом відходів, яка склалася в нашій громаді.

Про успішний досвід сортування сміття та як вчать дітей поводитися з відходами у Хмельницькому розповіла запрошена експертка Євгенія Смолієнко. Місто вже близько шести років працює в напрямку розумного поводження з відходами. Юристконсультка Офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» поділилася досягненнями та перешкодами, які подолала місцева влада для того, щоби організувати сортування сміття в громаді.

Присутні ставили запитання, обговорювали почуте і ділилися власним досвідом з цієї теми.

– Цей круглий стіл – один із перших кроків до загального розуміння того, що сортування сміття важливе для нашої громади. Це дозволить нам виробити розуміння як рухатися далі й на чому зосереджувати свою увагу, – прокоментувала Ірина Чемерис.

Це другий захід у рамках інформаційно-комунікаційної кампанії, який проводить Олександрійська громада. Попереду ще заплановані екологічні ігри, конференції, онлайн-презентацій. Акцент робитимуть на сталість проєкту, аби навіть по його завершенню у людей залишилися навички та потреба у сортуванні відходів.

Грант залучили за допомогою партнерів – Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Більш детально про особливості гранту читайте на сайті Олександрійської міської ради за посиланням: https://olexrada.gov.ua/prestsentr/news/v-oleksandriyi-realizovuvatymut-grant-z-ekologichnoyi-osvity.html