QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійська скрипалька стала наймолодшою учасницею Молодіжного симфонічного оркестру

Міський голова Сергій Кузьменко привітав юну скрипальку Єлизавету Погорілу з виступом у складі Молодіжного симфонічного оркестру України.

Вона пройшла відбір серед 25 талановитих скрипалів країни і стала однією з п’яти переможців, які потрапили до складу оркестру YsOU: Молодіжний симфонічний оркестр Україні під орудою диригентки Оксани Линів. 2 квітня Ліза повернулася з 10-денного гастрольного турне. Перший концерт відбувся у  Франції до 75-річчя Ради Європи. Подальші концерти були благодійними й проходили не лише у Франції, а й у Німеччині.

Олександрійка була наймолодшою учасницею Молодіжного симфонічного оркестру України – нещодавно дівчинці виповнилося 14 років.

Міський голова Сергій Кузьменко поспілкувався з юною скрипалькою та її викладачкою Світланою Городецькою сьогодні, 8 квітня.

– Така талановита молодь, як Ліза, пише велику історію маленького міста. Пишаємось успіхами і підтримуємо, щоб обдаровані олександрійці вражали світ своїми талантами! – сказав Сергій Кузьменко.

Ліза Погоріла займається музикою із 6 років. Вона навчається у музичній школі по класу скрипки вже 7 років. Щодня займається по 3-4 години. Улітку скрипальку очікує ще одне турне у складі Молодіжного симфонічного оркестру України та декілька престижних конкурсів, до яких вона вже активно готується.

– Дякуємо міському голові за постійну підтримку і допомогу. Участь у багатьох заходах стала можливою за рахунок цього. Приємно, що через виступи Лізи Олександрію чують і знають, – сказала Світлана Городецька.